Kapustnica so smotanou
Kategória: 
1,5 kg kyslej kapusty, 2-3 l vody, 2 ks klobásy, 400 g údeného mäsa, za hrsť sušených hríbov, drvená rasca , 2-3 kusy bobkový list, 6-7 kusov celé čierne korenie, 2 lyžice oleja , 2 lyžice hladkej múky, 1 sladká smotana, 1,5 kg zemiakov, 1 lyžica oleja , soľ

Kapustnica so smotanou - príprava

    Dáme variť vodu, vložíme nakrájanú kyslú kapustu, pridáme klobásy, mäso, opláchnuté hríby, bobkový list, celé čierne korenie, rascu a soľ.
    Všetko spolu varíme asi hodinku.
    Z oleja a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku
    a zahustíme ňou polievku.
    Na záver prilejeme do polievky sladkú smotanu a necháme prejsť varom.
    Ako prílohu pripravíme uvarené zemiaky, do ktorých po scedení prilejeme trošku oleja a potom ich čiastočne roztlačíme vidličkou.
    Zemiaky servírujeme zvlášť.
    K polievke chutia výborne.
Top