Šopský šalát
Kategória:
400 g čerstvý ovčí syr alebo iný syr balkánského typu,
2 ks uhorka šalátová,
4 ks paprika,
4 ks paradajka,
2 ks stredne veľká cibuľa,
2 zväzky petržlenovej vňate,
podľa chuti soľ,
3 PL olej slnečnicový alebo olivový,
1 PL biely vínny ocot
Šopský šalát - príprava
Papriky dáme opiecť do trúby.
Do šalátovej misy pokrájame na kocky cibuľu.
Z trúby vyberieme do hneda opečené papriky, vložíme ich do mikroténového sáčka, aby sa zaparili a dali ľahko ošúpať, zbaviť jaderníka a žiliek, asi tak na 15 minút.
Do misy pridáme na kocky pokrájané uhorky, paradajky pokrájané tiež na kocky, ošúpané opečené papriky a nakoniec čerstvý ovčí syr.
Petržlenovú vňať na hrubo pokrájame pridáme k šalátu a dochutíme soľou, octom a pokvapkáme olejom.
Premiešame, môžeme ihneď aj bez odležania a vychladenia podávať s čerstvým pečivom.
Podobné recepty
Kategória:
400 g čerstvý ovčí syr alebo iný syr balkánského typu,
2 ks uhorka šalátová,
4 ks paprika,
4 ks paradajka,
2 ks stredne veľká cibuľa,
2 zväzky petržlenovej vňate,
podľa chuti soľ,
3 PL olej slnečnicový alebo olivový,
1 PL biely vínny ocot
Šopský šalát - príprava
Papriky dáme opiecť do trúby.
Do šalátovej misy pokrájame na kocky cibuľu.
Z trúby vyberieme do hneda opečené papriky, vložíme ich do mikroténového sáčka, aby sa zaparili a dali ľahko ošúpať, zbaviť jaderníka a žiliek, asi tak na 15 minút.
Do misy pridáme na kocky pokrájané uhorky, paradajky pokrájané tiež na kocky, ošúpané opečené papriky a nakoniec čerstvý ovčí syr.
Petržlenovú vňať na hrubo pokrájame pridáme k šalátu a dochutíme soľou, octom a pokvapkáme olejom.
Premiešame, môžeme ihneď aj bez odležania a vychladenia podávať s čerstvým pečivom.
Do šalátovej misy pokrájame na kocky cibuľu.
Z trúby vyberieme do hneda opečené papriky, vložíme ich do mikroténového sáčka, aby sa zaparili a dali ľahko ošúpať, zbaviť jaderníka a žiliek, asi tak na 15 minút.
Do misy pridáme na kocky pokrájané uhorky, paradajky pokrájané tiež na kocky, ošúpané opečené papriky a nakoniec čerstvý ovčí syr.
Petržlenovú vňať na hrubo pokrájame pridáme k šalátu a dochutíme soľou, octom a pokvapkáme olejom.
Premiešame, môžeme ihneď aj bez odležania a vychladenia podávať s čerstvým pečivom.