Šopský šalát
Kategória: 
400 g čerstvý ovčí syr alebo iný syr balkánského typu, 2 ks uhorka šalátová, 4 ks paprika, 4 ks paradajka, 2 ks stredne veľká cibuľa, 2 zväzky petržlenovej vňate, podľa chuti soľ, 3 PL olej slnečnicový alebo olivový, 1 PL biely vínny ocot

Šopský šalát - príprava

    Papriky dáme opiecť do trúby.
    Do šalátovej misy pokrájame na kocky cibuľu.
    Z trúby vyberieme do hneda opečené papriky, vložíme ich do mikroténového sáčka, aby sa zaparili a dali ľahko ošúpať, zbaviť jaderníka a žiliek, asi tak na 15 minút.
    Do misy pridáme na kocky pokrájané uhorky, paradajky pokrájané tiež na kocky, ošúpané opečené papriky a nakoniec čerstvý ovčí syr.
    Petržlenovú vňať na hrubo pokrájame pridáme k šalátu a dochutíme soľou, octom a pokvapkáme olejom.
    Premiešame, môžeme ihneď aj bez odležania a vychladenia podávať s čerstvým pečivom.
Top