Smotanová torta
1/2 balíčka piškótou, 1/2 balíčka kakaových piškótou, 1 vanilkový puding, 1/2 litra mlieka, 2 kelímky zakýsané smotany, 1 menšia plechovka ananásu, 1 kelímek smotany na šľahanie, 4 lyžice cukru práškového, 1 vanilkový cukor, trochu rumu, 1 sáčok svetlé želatíny, ovocie na ozdobu.

Smotanová torta - príprava

    V 1/2 l mlieka, do ktorého pridáme 2 polievkové lyžice cukru a 1/2 balíčka vanilkového cukru, uvaríme vanilkový puding.
    Po vychladnutí do neho opatrne vmiešame rum podľa chuti. Vychladnutý puding vyšľaháme mixérom.
    V ďalšej nádobe vyšľaháme šľahačku a jemne do nej vmiešame 2 lyžice cukru práškového, 1/2 balíčka vanilkového cukru
    a zakýsanú smotanu z obidvoch kelímkoch.
    Pre lepšie zatuhnutie pridáme do smotanového krému želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
    Do formy o obsahu asi 1 liter nalejeme polovicu vychladeného pudingu, na ktorý naskladáme striedavo vedľa sebe žlté a kakaové piškóty.
    Piškóty zalejeme polovicou smotanovej hmoty, na ktorú pokladieme kúsky ananásu.
    Opäť zalejeme smotanovou hmotou a opäť naskladáme piškóty. Piškóty prekryjeme ostatným pudingom.
    Formu zakryjeme alobalom a necháme pol dňa v chladničke stuhnúť.
    Po vychladnutí dezert vyklopíme a ozdobíme ovocím (kiwi, maliny, hrozno, jablko, broskyňa, pomaranč, mandarínky, banán alebo iné podľa chuti).
Top