Pomarančové tiramisu
Kategória:
2 mandarínkové kompóty (cca 300 ml)
125 ml šľahačkovej smotany
250 g syra Mascarpone
250 g tvarohu
80 g cukru
3 lyžice pomarančového likéru
200 – 250 ml pomarančovej šťavy (môže byť aj 100% pomarančový džús)
1 balíček dlhých piškót
kakao
■ plátky pomarančov na ozdobu
Pomarančové tiramisu - príprava
Kompótové mandarínky precedíme a necháme odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s cukrom. Pridáme 3 lyžice pomarančového likéru. Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy.
Dno nákypovej formy rovnomerne ne vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému.
Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšok krému, povrch uhladíme. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Pred podávaním zákusok poprášime kakaom a ozdobíme plátkami pomaranča.
Podobné recepty
Kategória:
2 mandarínkové kompóty (cca 300 ml)
125 ml šľahačkovej smotany
250 g syra Mascarpone
250 g tvarohu
80 g cukru
3 lyžice pomarančového likéru
200 – 250 ml pomarančovej šťavy (môže byť aj 100% pomarančový džús)
1 balíček dlhých piškót
kakao
■ plátky pomarančov na ozdobu
Pomarančové tiramisu - príprava
Kompótové mandarínky precedíme a necháme odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s cukrom. Pridáme 3 lyžice pomarančového likéru. Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy.
Dno nákypovej formy rovnomerne ne vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému.
Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšok krému, povrch uhladíme. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Pred podávaním zákusok poprášime kakaom a ozdobíme plátkami pomaranča.
Dno nákypovej formy rovnomerne ne vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému.
Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšok krému, povrch uhladíme. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Pred podávaním zákusok poprášime kakaom a ozdobíme plátkami pomaranča.