Sirup za studena
Sirup za studena - príprava
Ovocie odšťavíme, počítame na 2 l šťavy = 1 l vody, 3 dkg kyseliny citónovej a trošku salicilu (na 1 l sirupu 1 KL salicilu rozpusteného vo vlažnom sirupe).
Necháme stáť cez noc. Scedíme cez gázu .
Na 1 l sirupu dať 1 kg cukru.
Po rozpustení - sirup plniť do fliaš nesterilizovať
Podobné recepty
Sirup za studena - príprava
Ovocie odšťavíme, počítame na 2 l šťavy = 1 l vody, 3 dkg kyseliny citónovej a trošku salicilu (na 1 l sirupu 1 KL salicilu rozpusteného vo vlažnom sirupe).
Necháme stáť cez noc. Scedíme cez gázu .
Na 1 l sirupu dať 1 kg cukru.
Po rozpustení - sirup plniť do fliaš nesterilizovať
Necháme stáť cez noc. Scedíme cez gázu .
Na 1 l sirupu dať 1 kg cukru.
Po rozpustení - sirup plniť do fliaš nesterilizovať