Šalát z kyslej kapusty s červenou repou
Kategória: 
1/2 kg kyslej kapusty, 2 jablká, 1-2 cibule podľa veľkosti, 1 stredne veľká červená repa - cvikla, 1/2 kávej lyžičky rasce. Dochutíme: soľou, citrónovou šťavou, kryštálovým cukrom a voda podľa potreby

Šalát z kyslej kapusty s červenou repou - príprava

    Z kyslej kapusty vytlačíme šťavu, ak je veľmi kyslá môžeme ju prepláchnuť vodou. Pokrájame ju na drobnejšie kúsky, pridáme postruhané jabĺčka, na drobno nakrájanú cibuľu, postrúhanú vopred uvarenú cviklu, rascu, cukor, soľ, ak je šalát málo kyslý môžeme dochutiť šťavou s kyslej kapusty.
    Necháme asi hodinku v chlade spojiť chute.
    Je veľmi zdravý a v čase chrípkového obdobia celkom účinná prevencia.
Top