Šalát z červenej kapusty
Kategória: 
450 g červenej hlávkovej kapusty, 2 dl vody, soľ, 10 g cukru, ocot, rasca alebo fenikel

Šalát z červenej kapusty - príprava

    Červenú kapustu zbavíme vonkajších poškodených listov, rozštvrtíme a pokrájame alebo postrúhame na jemné rezance.
    Z vody a uvedených ingrediencií uvaríme nálev a ešte s horúcim polejeme pripravenú kapustu.
    Keď šalát chceme pripraviť z väčšieho množstva kapusty do zásoby, nálev aj s kapustou necháme vychladnúť, potom kapustu scedíme, nálev znova prevaríme a horúcim zalejeme kapustu. Postup opakujem tri razy.
    Takto sparenú kapustu môžeme vložiť do pohára, doliať horúcim nálevom a odložiť.
    Ostane chutná a chrumkavá.
Top