Šalát z červenej kapusty
Kategória:
450 g červenej hlávkovej kapusty, 2 dl vody, soľ, 10 g cukru, ocot, rasca alebo fenikel
Šalát z červenej kapusty - príprava
Červenú kapustu zbavíme vonkajších poškodených listov, rozštvrtíme a pokrájame alebo postrúhame na jemné rezance.
Z vody a uvedených ingrediencií uvaríme nálev a ešte s horúcim polejeme pripravenú kapustu.
Keď šalát chceme pripraviť z väčšieho množstva kapusty do zásoby, nálev aj s kapustou necháme vychladnúť, potom kapustu scedíme, nálev znova prevaríme a horúcim zalejeme kapustu. Postup opakujem tri razy.
Takto sparenú kapustu môžeme vložiť do pohára, doliať horúcim nálevom a odložiť.
Ostane chutná a chrumkavá.
Podobné recepty
Kategória:
450 g červenej hlávkovej kapusty, 2 dl vody, soľ, 10 g cukru, ocot, rasca alebo fenikel
Šalát z červenej kapusty - príprava
Červenú kapustu zbavíme vonkajších poškodených listov, rozštvrtíme a pokrájame alebo postrúhame na jemné rezance.
Z vody a uvedených ingrediencií uvaríme nálev a ešte s horúcim polejeme pripravenú kapustu.
Keď šalát chceme pripraviť z väčšieho množstva kapusty do zásoby, nálev aj s kapustou necháme vychladnúť, potom kapustu scedíme, nálev znova prevaríme a horúcim zalejeme kapustu. Postup opakujem tri razy.
Takto sparenú kapustu môžeme vložiť do pohára, doliať horúcim nálevom a odložiť.
Ostane chutná a chrumkavá.
Z vody a uvedených ingrediencií uvaríme nálev a ešte s horúcim polejeme pripravenú kapustu.
Keď šalát chceme pripraviť z väčšieho množstva kapusty do zásoby, nálev aj s kapustou necháme vychladnúť, potom kapustu scedíme, nálev znova prevaríme a horúcim zalejeme kapustu. Postup opakujem tri razy.
Takto sparenú kapustu môžeme vložiť do pohára, doliať horúcim nálevom a odložiť.
Ostane chutná a chrumkavá.