Zapekané filé s bylinkami
Kategória:
600 g mrazeného rybieho filé v kockách,
1 PL oleja
Bylinková zmes:
1 PL posekanej petržlenovej vňate ,
1 PL posekanej kôprovej vňate ,
4 až 5 lístkov čerstvej bazalky ,
1 plátok hriankového chleba bez kôrky ,
50 g masla ,
1 žĺtok ,
mleté čierne korenie ,
soľ
Omáčka:
100 ml smotany na varenie ,
mleté čierne korenie ,
soľ ,
1,5 ČL svetlej zápražky
Zapekané filé s bylinkami - príprava
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky.
Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a so žĺtkom.
Čiastočne rozmrazené, umyté a osušené filé opečieme
na oleji z oboch strán (asi 5 minút), vyberieme a odložíme do tepla.
Pripravíme si omáčku.
Do výpeku prilejeme smotanu, ochutíme soľou, korením
a zahustíme zásmažkou.
Premiešame a krátko povaríme.
Opečené filé potrieme z jednej strany pripravenou bylinkovou zmesou a dáme zapiecť na 8 až 10 minút
do vyhriatej rúry.
Rybie filé podávame s opekanými zemiakmi a pripravenou omáčkou.
Podobné recepty
Kategória:
600 g mrazeného rybieho filé v kockách,
1 PL oleja
Bylinková zmes:
1 PL posekanej petržlenovej vňate ,
1 PL posekanej kôprovej vňate ,
4 až 5 lístkov čerstvej bazalky ,
1 plátok hriankového chleba bez kôrky ,
50 g masla ,
1 žĺtok ,
mleté čierne korenie ,
soľ
Omáčka:
100 ml smotany na varenie ,
mleté čierne korenie ,
soľ ,
1,5 ČL svetlej zápražky
Zapekané filé s bylinkami - príprava
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky.
Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a so žĺtkom.
Čiastočne rozmrazené, umyté a osušené filé opečieme
na oleji z oboch strán (asi 5 minút), vyberieme a odložíme do tepla.
Pripravíme si omáčku.
Do výpeku prilejeme smotanu, ochutíme soľou, korením
a zahustíme zásmažkou.
Premiešame a krátko povaríme.
Opečené filé potrieme z jednej strany pripravenou bylinkovou zmesou a dáme zapiecť na 8 až 10 minút
do vyhriatej rúry.
Rybie filé podávame s opekanými zemiakmi a pripravenou omáčkou.
Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a so žĺtkom.
Čiastočne rozmrazené, umyté a osušené filé opečieme
na oleji z oboch strán (asi 5 minút), vyberieme a odložíme do tepla.
Pripravíme si omáčku.
Do výpeku prilejeme smotanu, ochutíme soľou, korením
a zahustíme zásmažkou.
Premiešame a krátko povaríme.
Opečené filé potrieme z jednej strany pripravenou bylinkovou zmesou a dáme zapiecť na 8 až 10 minút
do vyhriatej rúry.
Rybie filé podávame s opekanými zemiakmi a pripravenou omáčkou.