Zapekané filé s bylinkami
Kategória: 
600 g mrazeného rybieho filé v kockách, 1 PL oleja Bylinková zmes: 1 PL posekanej petržlenovej vňate , 1 PL posekanej kôprovej vňate , 4 až 5 lístkov čerstvej bazalky , 1 plátok hriankového chleba bez kôrky , 50 g masla , 1 žĺtok , mleté čierne korenie , soľ Omáčka: 100 ml smotany na varenie , mleté čierne korenie , soľ , 1,5 ČL svetlej zápražky

Zapekané filé s bylinkami - príprava

    Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky.
    Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a so žĺtkom.
    Čiastočne rozmrazené, umyté a osušené filé opečieme
    na oleji z oboch strán (asi 5 minút), vyberieme a odložíme do tepla.
    Pripravíme si omáčku.
    Do výpeku prilejeme smotanu, ochutíme soľou, korením
    a zahustíme zásmažkou.
    Premiešame a krátko povaríme.
    Opečené filé potrieme z jednej strany pripravenou bylinkovou zmesou a dáme zapiecť na 8 až 10 minút
    do vyhriatej rúry.
    Rybie filé podávame s opekanými zemiakmi a pripravenou omáčkou.
Top