Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Morčací guľáš s klobásou a zeleninou
Kategória:
1000 g morčacích pŕs, 1 pár kvalitnej klobásy, l20 ml kyslej smotany, 150 g karfiolu, 1 zelená paprika, 500 g čerstvej červenej papriky, 150 ml oleja, 500 ml svetlého piva, 750 ml mäsového vývaru, 250 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica múky, majorán, mleté čierne korenie, soľ.
Morčací guľáš s klobásou a zeleninou - príprava
Morčacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
Cibuľu očistíme a nakrájame.
Papriku umyjeme, očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na malé kocky.
Nakrájanú cibuľu a papriku opečieme na oleji, zalejeme pivom a necháme variť, pokým paprika nezmäkne 5 až 8 minút. Papriku a cibuľu pomixujeme, dáme naspäť do hrnca, zalejeme vývarom a pridáme mäso.
Okoreníme soľou, korením, majoránom a očistenými, pretlačenými strúčikmi cesnaku.
Odkryté na miernom plameni varíme asi 30 minút.
Medzitým umyjeme karfiol, rozoberieme ho na ružičky, zelenú papriku očistíme a nakrájame.
Oddelene krátko povaríme vo vriacej slanej vode
cca 6 minút.
Zlejeme a na sitku necháme odkvapkať.
Klobásu nakrájame na hrubšie kolieska.
Mäso malým sitkom vyberieme z omáčky a odložíme na teplé miesto.
V smotane rozmiešame jednu lyžicu múky a primiešame ju do guláša.
Za stáleho miešania varíme na miernom plameni 4 minúty, potom pridáme mäso, zeleninu, klobásu a zohrejeme.
Podávame s rožkami.
Morčací guľáš s klobásou a zeleninou - príprava
Cibuľu očistíme a nakrájame.
Papriku umyjeme, očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na malé kocky.
Nakrájanú cibuľu a papriku opečieme na oleji, zalejeme pivom a necháme variť, pokým paprika nezmäkne 5 až 8 minút. Papriku a cibuľu pomixujeme, dáme naspäť do hrnca, zalejeme vývarom a pridáme mäso.
Okoreníme soľou, korením, majoránom a očistenými, pretlačenými strúčikmi cesnaku.
Odkryté na miernom plameni varíme asi 30 minút.
Medzitým umyjeme karfiol, rozoberieme ho na ružičky, zelenú papriku očistíme a nakrájame.
Oddelene krátko povaríme vo vriacej slanej vode
cca 6 minút.
Zlejeme a na sitku necháme odkvapkať.
Klobásu nakrájame na hrubšie kolieska.
Mäso malým sitkom vyberieme z omáčky a odložíme na teplé miesto.
V smotane rozmiešame jednu lyžicu múky a primiešame ju do guláša.
Za stáleho miešania varíme na miernom plameni 4 minúty, potom pridáme mäso, zeleninu, klobásu a zohrejeme.
Podávame s rožkami.