Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Filé z moriaka v lístkovom ceste
Kategória:
Na každý veľký rezeň z pŕs moriaka treba 25 g masla, tenký plátok ementálskeho syra, nastrúhaný parmezán, 100 g lístkového cesta, udusenú zeleninu na obloženie, mleté čierne korenie, soľ.
Filé z moriaka v lístkovom ceste - príprava
Lístkové cesto vyvaľkáme natenko a nakrájame na také veľké kúsky, ako máme pripravené naklepané rezne z moriaka.
Na každý rezeň potrebujeme 2 kúsky lístkového cesta.
Cesto najprv necháme postáť v chlade asi 30 minút, potom ho preložíme na pekáč vyložený pergamenovým papierom.
Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút.
Upečené plátky lístkového cesta prikryjeme a odložíme.
Rezne z morčacích pŕs osolíme, okoreníme a pečieme na masle na miernom ohni z obidvoch strán asi 10 minút.
Ešte teplé rezne naukladáme na pripravené lístkové cesto, na ne položíme plátok ementálskeho syra, prikryjeme druhým plátkom upečeného lístkového cesta a v rozpálenej rúre zapečieme asi 10 minút.
Pri pečení povrch lístkového cesta potierame maslom, pričom dávame pozor, aby cesto ostalo svetlé.
Podávame potreté maslom, posypané nastrúhaným parmezánom a obložené dusenou zeleninou.
Filé z moriaka v lístkovom ceste - príprava
Na každý rezeň potrebujeme 2 kúsky lístkového cesta.
Cesto najprv necháme postáť v chlade asi 30 minút, potom ho preložíme na pekáč vyložený pergamenovým papierom.
Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút.
Upečené plátky lístkového cesta prikryjeme a odložíme.
Rezne z morčacích pŕs osolíme, okoreníme a pečieme na masle na miernom ohni z obidvoch strán asi 10 minút.
Ešte teplé rezne naukladáme na pripravené lístkové cesto, na ne položíme plátok ementálskeho syra, prikryjeme druhým plátkom upečeného lístkového cesta a v rozpálenej rúre zapečieme asi 10 minút.
Pri pečení povrch lístkového cesta potierame maslom, pričom dávame pozor, aby cesto ostalo svetlé.
Podávame potreté maslom, posypané nastrúhaným parmezánom a obložené dusenou zeleninou.