Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Čokoládový fondan
Kategória:
230 g horkej čokolády,
4 vajcia,
50 g práškového cukru,
60 g polohrubej múky,
50 g mlieka,
50 g smotany na šľahanie,
150 g masla + 10 g na vymastenej formy.
Čokoládový fondan - príprava
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a postupne k nim primiešame polohrubú múku.
Mlieko so smotanou a maslom zahrejeme. Keď sa maslo roztopí, odstavíme mlieko zo sporáka a rozpustíme v ňom čokoládu.
Vychladnutú čokoládovú zmes zmiešame so žĺtkovou zmesou a opatrne pridáme ušľahaný sneh z bielkov.
Masu rozotrieme na vymastený plech (forma na tortu) a pečieme v rúre s teplotu 150 0C asi 10 min.
Podobné recepty
Čokoládový fondan - príprava
Mlieko so smotanou a maslom zahrejeme. Keď sa maslo roztopí, odstavíme mlieko zo sporáka a rozpustíme v ňom čokoládu.
Vychladnutú čokoládovú zmes zmiešame so žĺtkovou zmesou a opatrne pridáme ušľahaný sneh z bielkov.
Masu rozotrieme na vymastený plech (forma na tortu) a pečieme v rúre s teplotu 150 0C asi 10 min.