Dusené kuracie stehná
Kategória: 
4 kuracie stehná, 100 g varenej šunky, 150 g nastrúhaného ovčieho syra, 4 lyžice masla, 200 ml červeného vína, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 konzerva olúpaných paradajok, 1 malá konzerva zeleného hrášku, 1 malá konzerva mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice múky, 250 ml hydinového vývaru, šťava z 1 citróna, zväzok pažítky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

Dusené kuracie stehná - príprava

    Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
    Potom ich krátko opečieme v rozpálenom masle zo všetkých strán.
    Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
    Vo zvyšnom masle krátko opečieme cesnak rozotretý so soľou, šunku nakrájanú na pásiky, nadrobno nakrájanú cibuľu a papriky na pásičky.
    Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou, prilejeme červené víno, hydinový vývar a pridáme paradajky.
    Potom pridáme stehná, hrniec uzavrieme a dusíme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.
    Krátko pred dodusením pridáme odkvapkaný hrášok a mrkvu. Nakoniec ochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a cukrom.
    Posypeme nakrájanou pažítkou, nastrúhaným syrom a podávame.
Top