Na korpus:
120 g bielej čokolády,
40 g práškového cukru,
120 g masla,
6 vajec,
120 g kryštálového cukru,
120 g hladkej múky špeciál,
kôra z ½ limetky,
Na biely čokoládový krém:
150 g bielej čokolády,
75 g sladkej smotany v tekutom stave,
200 g vyšľahanej sladkej smotany,
Na hnedý čokoládový krém:
150 g mliečnej čokolády,
75 g sladkej smotany v tekutom stave,
200 g vyšľahanej sladkej smotany,
Na ovocnú náplň:
100 g čerstvých jahôd,
1 kiwi,
100 g manga,
50 g marhuľového džemu,
6 plátkov želatiny,
100 ml vody,
šťava z ½ limetky
Svieža čokoládová kocka s ovocím - príprava
Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom.
Čokoládu a maslo rozpustíme, zľahka vmiešame čokoládu, bielkový sneh, hladkú múku s kôrou z limetky.
Cesto rozotrieme na 2 plechy pokryté papierom.
Pečieme v rúre pri teplote 200°C približne 10 min.
Po upečení a vychladnutí založíme na okraj rám, alebo plát vložíme do hlbšieho plechu.
Čokoládu na krém rozpustíme a pridáme tekutú smotanu. Zvyšnú smotanu vyšľaháme a primiešame zľahka do čokolády so smotanou.
Rovnako pripravíme aj hnedý čokoládový krém.
Želatínu namočíme do studenej vody, aby napučala.
Vodu a džem prevaríme, pridáme nakrájané mango, krátko povaríme, potom do zmesi pridáme jahody a kivi, odstavíme a primiešame napučanú želatínu.
Zmes necháme vychladnúť a dochutíme šťavou z limetky.
Bielym čokoládovým krémom potrieme spodný plát, položíme druhý plát, rozotrieme ovocnú náplň a čokoládový krém z mliečnej čokolády.
Necháme stuhnúť.
Po stuhnutí nakrájame kocky a vhodne dozdobíme čokoládou alebo ovocím podľa chuti.