Svieža čokoládová kocka s ovocím
Na korpus: 120 g bielej čokolády, 40 g práškového cukru, 120 g masla, 6 vajec, 120 g kryštálového cukru, 120 g hladkej múky špeciál, kôra z ½ limetky, Na biely čokoládový krém: 150 g bielej čokolády, 75 g sladkej smotany v tekutom stave, 200 g vyšľahanej sladkej smotany, Na hnedý čokoládový krém: 150 g mliečnej čokolády, 75 g sladkej smotany v tekutom stave, 200 g vyšľahanej sladkej smotany, Na ovocnú náplň: 100 g čerstvých jahôd, 1 kiwi, 100 g manga, 50 g marhuľového džemu, 6 plátkov želatiny, 100 ml vody, šťava z ½ limetky

Svieža čokoládová kocka s ovocím - príprava

    Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme.
    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom.
    Čokoládu a maslo rozpustíme, zľahka vmiešame čokoládu, bielkový sneh, hladkú múku s kôrou z limetky.
    Cesto rozotrieme na 2 plechy pokryté papierom.
    Pečieme v rúre pri teplote 200°C približne 10 min.
    Po upečení a vychladnutí založíme na okraj rám, alebo plát vložíme do hlbšieho plechu.

    Čokoládu na krém rozpustíme a pridáme tekutú smotanu. Zvyšnú smotanu vyšľaháme a primiešame zľahka do čokolády so smotanou.
    Rovnako pripravíme aj hnedý čokoládový krém.
    Želatínu namočíme do studenej vody, aby napučala.
    Vodu a džem prevaríme, pridáme nakrájané mango, krátko povaríme, potom do zmesi pridáme jahody a kivi, odstavíme a primiešame napučanú želatínu.
    Zmes necháme vychladnúť a dochutíme šťavou z limetky.

    Bielym čokoládovým krémom potrieme spodný plát, položíme druhý plát, rozotrieme ovocnú náplň a čokoládový krém z mliečnej čokolády.
    Necháme stuhnúť.
    Po stuhnutí nakrájame kocky a vhodne dozdobíme čokoládou alebo ovocím podľa chuti.

Vaše názory

(5/5)
Top