Patizón ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kocky.
Rajčiny sparíme vo vriacej vode a ošúpeme.
Spolu s paprikou nakrájame na drobné kocky.
Keď to máme pekne pripravené nakrájame cibuľu na drobno
a speníme na oleji do zlatista, pridáme patizón, rajčiny
a papriku, tak aby to bolo v pomere na 3 diely patizónu,
2 diely rajčín a 2 diely papriky, osolíme, pridáme kávovú lyžičku vegety a podlejeme trochou vody asi tak, aby bola zelenina do polovice ponorená a necháme dusiť
cca 10-15 min.
Ak je potreba prilejeme vodu, aby bola zelenina stále do polovice ponorená aby nám jedlo zostalo šťavnaté.
Keď je patizón mäkký odstavíme ho, pridáme bazalku a premiešame
Potom pridáme syr a znova premiešame, aby sa nám rozpustil. Podávame len tak bez prílohy.