250 g údeného mäsa,
200 g klobásy,
500 g kyslej kapusty,
10 g sušených húb,
250 g zemiakov,
1 cibuľa,
3 strúčiky cesnaku,
1 bobkový list,
30 g masti,
30 g hladkej múky,
rasca,
biele i čierne korenie,
červená paprika,
soľ,
majorán
Kapustnica - príprava
Kapustu, mäso, korenie a sušené huby dáme variť.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, polievku zahustíme zápražkou pripravenou z masti, cibule, červenej papriky a múky, pridáme údenú klobásu a varíme ešte asi 20 minút.
Krátko pred dovarením dochutíme cesnakom a majoránom.
Mäso a klobásu nakrájame a vložíme naspäť.
Zemiaky uvaríme osobitne a podávame spolu s kapustnicou.
Takto pripravenú môžeme podávať hoci aj ako novoročnú - hodí sa.