Kapustnica
Kategória: 
250 g údeného mäsa, 200 g klobásy, 500 g kyslej kapusty, 10 g sušených húb, 250 g zemiakov, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 30 g masti, 30 g hladkej múky, rasca, biele i čierne korenie, červená paprika, soľ, majorán

Kapustnica - príprava

    Kapustu, mäso, korenie a sušené huby dáme variť.
    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, polievku zahustíme zápražkou pripravenou z masti, cibule, červenej papriky a múky, pridáme údenú klobásu a varíme ešte asi 20 minút.
    Krátko pred dovarením dochutíme cesnakom a majoránom.
    Mäso a klobásu nakrájame a vložíme naspäť.
    Zemiaky uvaríme osobitne a podávame spolu s kapustnicou.
    Takto pripravenú môžeme podávať hoci aj ako novoročnú - hodí sa.
Top