Kačicu opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme.
Žemľu nakrájame na kocky a jemne navlhčíme mliekom.
Marhule pokrájame na kocky, zmiešame so žemľou, vajíčkom
a ochutíme škoricou.
Plnkou naplníme kačicu, uzavrieme ju špajľami a zašijeme niťou.
Kačicu uložíme na pekáč, vložíme do horúcej rúry a občas podlievame vývarom.
Solamyl dobre rozmiešame vo zvyšnom vývare alebo vode.
Túto zmes zmiešame s vypečenou šťavou, necháme prejsť varom a ochutíme.
Mandle nasekáme na drobno, ľahko opražíme a pred podávaním nimi kačicu posypeme.
Vhodnou prílohou je karfiol opečený na masle, prípadne zmiešaný s jedlými gaštanmi, zemiaky alebo zemiakové knedlíky.
Ku kačici sa podáva pohár červeného vína.