Kačica s marhuľovou náplňou
Kategória: 
* 1 kačicu (približne 1,5 kg), * soľ, * biele korenie, * 1 žemľu, * 1/8 l mlieka, * 250 g sušených marhúľ, * 1 vajce, * trochu škorice, * 1/4 l vývaru,* 2 Iyžičky solamylu, * 1 lyžice sekaných mandlí

Kačica s marhuľovou náplňou - príprava

    Kačicu opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme.
    Žemľu nakrájame na kocky a jemne navlhčíme mliekom.
    Marhule pokrájame na kocky, zmiešame so žemľou, vajíčkom
    a ochutíme škoricou.
    Plnkou naplníme kačicu, uzavrieme ju špajľami a zašijeme niťou.
    Kačicu uložíme na pekáč, vložíme do horúcej rúry a občas podlievame vývarom.
    Solamyl dobre rozmiešame vo zvyšnom vývare alebo vode.
    Túto zmes zmiešame s vypečenou šťavou, necháme prejsť varom a ochutíme.
    Mandle nasekáme na drobno, ľahko opražíme a pred podávaním nimi kačicu posypeme.
    Vhodnou prílohou je karfiol opečený na masle, prípadne zmiešaný s jedlými gaštanmi, zemiaky alebo zemiakové knedlíky.
    Ku kačici sa podáva pohár červeného vína.
Top