Cuketu umyjeme a okrájame ( mladé plody môžeme použiť i so šupkou ).
Potom ju nastrúhame na hrubom strúhadle do väčšej misy
a necháme chvíľu odstať, až pustí vodu, tu zlejeme.
Karotky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno.
Cibuľu olúpeme a nadrobno ju nasekáme.
Olúpaný cesnak postrúhame alebo prelisujeme.
Karotku, cibuľu a cesnak pridáme k nastrúhanej cukete spolu s vajciami, mliekom a hladkou mukou.
Zmes ochutíme vegetou, soľou, muškátovým kvetom a štipkou korenia.
Všetko dobre premiešame.
Z hustého cuketového cesta tvoríme zemiačiky.
Smažíme ich na panvici na rozpálenom oleji, z každej strany asi 5 minút.
Hotové placky rozložíme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Cuketové zemiačiky podávame teplé a zdobíme malými paradajkami a šalátom.
Môžeme ich servírovať i ako prílohu k mäsu.