Zeleninové zemiačiky
Kategória: 
• 500g cukety , • 2 väčšie karotky , • 2 vajcia, • 1 lyžica vegety, • štipku mletého korenia, • 100 ml mlieka, • 250g hladkej muky, • 1 hlávkový šalát, • 100g paradajok , • olej na smaženie, • štipku muškátového kvetu, • 1 menšia cibuľa, • 2 strúčiky cesnaku, • soľ, majoránku a strúhanka

Zeleninové zemiačiky - príprava

    Cuketu umyjeme a okrájame ( mladé plody môžeme použiť i so šupkou ).
    Potom ju nastrúhame na hrubom strúhadle do väčšej misy
    a necháme chvíľu odstať, až pustí vodu, tu zlejeme.
    Karotky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno.
    Cibuľu olúpeme a nadrobno ju nasekáme.
    Olúpaný cesnak postrúhame alebo prelisujeme.
    Karotku, cibuľu a cesnak pridáme k nastrúhanej cukete spolu s vajciami, mliekom a hladkou mukou.
    Zmes ochutíme vegetou, soľou, muškátovým kvetom a štipkou korenia.
    Všetko dobre premiešame.
    Z hustého cuketového cesta tvoríme zemiačiky.
    Smažíme ich na panvici na rozpálenom oleji, z každej strany asi 5 minút.
    Hotové placky rozložíme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
    Cuketové zemiačiky podávame teplé a zdobíme malými paradajkami a šalátom.
    Môžeme ich servírovať i ako prílohu k mäsu.

Podobné recepty

Top