Jahňací chrbát sa očistí od povrchových blán a šliach, umyje, osuší, osolí a duchutí rôznymi koreninami. Na spodok pekáča (jánskej misy) dáme na hrubšie nakrájanú cibuľu, cesnak, prípadne aj inú zeleninu. Ja občas dávam napríklad aj papriku a paradajku. Chrbát položím chrbtovou stranou na dno, podlejem cca 1dcl vody alebo vývarom. Počas pečenia môžete mäso polievať vlastnou šťavou a podľa potreby doliať horúcou vodou. Upečené mäso vyberiete, šťavu spolu so zeleninou rozmixujem. Ak nemám inú omáčku tak dochutím a môžem podávať k mäsu. V tomto prípade som omáčku vliala do udusenej kyslej kapusty.
Príprava kapusty: 2-3 lyžice cukru skaremelizujem, pridám kyslú kapustu a spolu opražím. Podlejem a dochutím podľa potreby a dusím do mäkka. Na koniec do toho vmiešam rozmixovanú omáčku - zmes od pečeného masa.