Cestoviny so syrovou omáčkou I.
Kategória: 
500 g cestoviny, soľ, 2 zelery, 2 jarné cibuľky, 4 lyžice masla, 150 g gorgonzoly, 300 ml mlieka, 300 g syra (žervé), korenie

Cestoviny so syrovou omáčkou I. - príprava

    Špirály uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
    Medzitým si očistíme zeler a cibuľku pokrájame na jemné plátky.
    Podusíme na 2 lyžiciach masla.
    Gorgonzolu rozdrobíme a s mliekom a ricottou rozmixujeme na kašu.
    Prepasírujeme cez jemné sitko a pridáme k zelenine.
    Za stáleho miešania zahrejeme a ochutíme soľou a korením.
    Cestoviny zlejeme a necháme odkvapkať.
    Zvyšné 2 lyžice masla rozpálime, rezance na ňom krátko vypražíme a upravíme so syrovou omáčkou
Top