Domáci zamiakový chlieb.
1 kg hladká výberová múka,3 malé uvarené zemiaky, 1 droždie,4 dl vody,1 PL ocot, 2 čl rasca, 3 čl soľ, 1 čl cukor,

Domáci zamiakový chlieb. - príprava

    Do vanlika dáme múku,na to postrúhame zemiaky a rozdrobíme droždie.Asi 2 dl vody dáme na droždie a zapravímme kvasok.Ked je vykysnúty pridáme ostatok a zapravíme na chleba.Miesíme aspoň 20 min.Ked cesto vykýsne,vyvaľame a dáme na utierku do nejakej okruhlej nádoby ešte podkýsnuť.Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200°C.Ked je rúra vyhriatá,dáme chleba na vymastený plech a zľahka ho umýjeme vodou.Pečieme 30 min.na 180°C a 25-30 min.na100°C.Na spodok rúry dáme do keramickej misky asi 1 dl vody.Po upečení ho ešte umyjeme studenou vodou.Chlieb necháme vychládnúť na mrieške,aby vychladol aj so spodu.
Top