Rezne z mletej srňaciny
500g mäsa, 50g údenej slaniny, 20g cibule, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne a nové korenie, niekoľko zrniek koriandru, muškátový oriešok, 1 bobkový list, 1 lyžica smotany, 2 vajcia, strúhanka, masť na vyprážanie

Rezne z mletej srňaciny - príprava

    Mäso umyjeme, pokrájame a spolu s údenou slaninou, cibuľou a cesnakom zomelieme na mäsovom mlynčeku.
    Osolíme, okoreníme mletým čiernym a novým korením, mletým koriandrom, mletým bobkovým listom a postrúhaným muškátovým orieškom. Pridáme smotanu, vajcia, podľa potreby strúhanku a všetko spolu spracujeme.
    Na doske posypanej strúhankou formujeme rezne, ktoré na rozpálenej masti pomaly z oboch strán vypražíme.
    Upravíme ich na misu a podávame so zemiakovou kašou.
Top