Mäsové guľky s provensálskym korením
500 g mletého teľacieho a bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 žemľa, 1 vajce, soľ, mletá červená paprika, 1 lyžica pasírovaných paradajok, 1 lyžička sušených provensálskych byliniek, olej, 1 zväzok cibuľky, 200 g paradajok, 1 dl mäsového vývaru, čerstvá bazalka, petržlenová vňať

Mäsové guľky s provensálskym korením - príprava

    Do mletého mäsa pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, namočenú žemľu, vajce a premiešame.
    Pridáme pasírované paradajky, provensálske bylinky,
    2 lyžice vody a dokonale premiešame.
    Zo zmesi tvarujeme guľky.
    Zapekaciu nádobu vymastíme olejom, dno posypeme nadrobno pokrájanou mladou cibuľkou aj s vňaťou, na cibuľu uložíme guľky a vo vyhriatej rúre pečieme 15 minút.
    Pridáme na kolieska pokrájané paradajky, podlejeme mäsovým vývarom, posypeme pokrájanou bazalkou a pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom.
    Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Top