Bravčové závitky
600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, 50 g masti, 50 g rajčiakového pretlaku, 1 dl bieleho vína, 20 g hladkej múky, citrónová kôra, cukor. Plnka: 30 g slaniny, 80 g šunkovej salámy, 2 vajcia, soľ, petržlenová vňať.

Bravčové závitky - príprava

    Mäso umyjeme a pokrájame na tenké plátky, ktoré naklepeme a osolíme.
    Potom ich natrieme pripravenou plnkou, stočíme a previažeme niťou alebo spojíme špáradlami.
    Opečieme na rozpálenej masti, podlejeme horúcou vodou, pridáme rajčiakový pretlak, osolíme a dusíme prikryté za občasného podlievania vínom.
    Mäkké závitky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme a dochutíme postrúhanou citrónovou kôrou a cukrom.
    Plnka: Slaninu nadrobno pokrájame, opražíme a pridáme pokrájanú šunku a vajcia rozšľahané so soľou.
    Do hotového primiešame umytú a posekanú petržlenovú vňať.
Top