Arabský chlieb
Kategória:
1 lyžicu droždia,
1 lyžicu cukru,
3 poháre vlažnej vody,
5 pohárov hladkej múky (1 kg),
1,5 lyžičky soli,
2 lyžice olivového (slnečnicového) oleja
Arabský chlieb - príprava
Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť.
Preosiatu múku trochu zohrejeme v rúre, osolíme, zmiešame
s kváskom, postupne pridáme vlažnú vodu a trochu oleja, miesime, až kým cesto nie je úplne tuhé a nelepí sa na ruky (musí byť úplne tuhé).
Cesto rozdelíme asi na 20 dielikov, ktoré rozvaľkáme
na placky s priemerom 15 – 20 cm.
Položíme na trochu pomúčenú látku, prikryjeme a necháme odpočinúť.
Chlieb pečieme pri maximálnej teplote.
Plochu, na ktorej sa chlieb pečie, potierame olejom.
Chlieb by sa mal pri pečení nafúknuť a v strede by sa mala vytvoriť tzv. taštička.
Podobné recepty
Kategória:
1 lyžicu droždia,
1 lyžicu cukru,
3 poháre vlažnej vody,
5 pohárov hladkej múky (1 kg),
1,5 lyžičky soli,
2 lyžice olivového (slnečnicového) oleja
Arabský chlieb - príprava
Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť.
Preosiatu múku trochu zohrejeme v rúre, osolíme, zmiešame
s kváskom, postupne pridáme vlažnú vodu a trochu oleja, miesime, až kým cesto nie je úplne tuhé a nelepí sa na ruky (musí byť úplne tuhé).
Cesto rozdelíme asi na 20 dielikov, ktoré rozvaľkáme
na placky s priemerom 15 – 20 cm.
Položíme na trochu pomúčenú látku, prikryjeme a necháme odpočinúť.
Chlieb pečieme pri maximálnej teplote.
Plochu, na ktorej sa chlieb pečie, potierame olejom.
Chlieb by sa mal pri pečení nafúknuť a v strede by sa mala vytvoriť tzv. taštička.
Preosiatu múku trochu zohrejeme v rúre, osolíme, zmiešame
s kváskom, postupne pridáme vlažnú vodu a trochu oleja, miesime, až kým cesto nie je úplne tuhé a nelepí sa na ruky (musí byť úplne tuhé).
Cesto rozdelíme asi na 20 dielikov, ktoré rozvaľkáme
na placky s priemerom 15 – 20 cm.
Položíme na trochu pomúčenú látku, prikryjeme a necháme odpočinúť.
Chlieb pečieme pri maximálnej teplote.
Plochu, na ktorej sa chlieb pečie, potierame olejom.
Chlieb by sa mal pri pečení nafúknuť a v strede by sa mala vytvoriť tzv. taštička.