150 g hladkej múky,
375 ml minerálky,
2 vajcia,
soľ
- vypracujeme cesto na palacinky,
olej na smaženie,
2 cibule,2 strúčiky cesnaku,
3 lyžice olivového oleja,
725 ml konzerva rajčín v konzerve,
100 ml rajčinového pretlaku,
čierne korenie,
sladká paprika,
3 výhonky čerstvej bazalky,
230 ml olív plnených paprikami,
200 g čerstvého syra,
30 g strúhaného parmezánu
Palacinky plnené a zapečené - príprava
Z cesta na palacinky upečieme asi 6 ks omeliet a necháme vychladnúť.
Cibuľu a cesnak očistíme a najemno pokrájame.
Olivový olej zohrejeme, cibuľu a cesnak na ňom krátko orestujeme, pridáme rajčinový pretlak a kúsky rajčín, premiešame a všetko približne 5 minút povaríme.
Čerstvú bazalku otrháme.
Plnené olivy necháme odkvapkať a nasekáme na plátky. Čerstvý syr nakrájame na kocky.
Syr a olivy primiešame k rajčinám, prehrejeme a asi s dvomi tretinami zmesi potrieme palacinky.
Posypeme polovicou bazalky a pevne zvinieme.
Potom ich nakrájame na široké kolečká a poukladáme
do zapekacej misy rezom hore.
Medzery v miske vyplníme ostatnou zmesou a nakoniec posypeme strúhaným syrom.
Zapekáme v predhriatej rúre.
Pred podávaním ozdobíme bazalkou.