Farfalle s lososom a pomarančom
Kategória: 
Filety lososa,spolu 250 gramov, 2 sladké smotany, alebo smotana na varenie, 1 väčší bujón, 1 pór, suché biele víno, biele korenie, soľ, maslo, cestoviny farfale (mušličky), 1 pomaranč, 2 citróny

Farfalle s lososom a pomarančom - príprava

    Lososa nakrájame na kocky, polejeme citrónovou šťavou a jemne osolíme, vložíme do chladničky.
    Pór nakrájame na kolieska a na masle udusíme vo veľkej panvici.
    Zalejeme šľahačkou, pridáme asi 1 dlc vývaru a 1 dlc bieleho vína a biele korenie.
    Varíme 20 min pokiaľ sa časť vody neodparí a omáčka nezhustne.
    Medzitým uvaríme cestovinu - osolenú vodu necháme zovrieť, pridáme trocha oleja, pridáme cestovinu, prikryjeme a sporák vypneme. Takto sa nám cestovina nerozvarí. O 5 min, vyberieme, nepremývame vodou, len pridáme trocha masla a premiešame.
    Omáčku ešte ochutíme - pridáme podľa chuti víno alebo soľ či citrónovú šťavu. Vložíme lososa a kúsky pokrájaného pomaranča. Ešte trocha povaríme. Nakoniec pridáme cestoviny.
    Premiešame, povaríme.
Top