Domáci krémeš
8 decilitrov mlieka,2 žĺtka,2 vrecká Zlatého klasu,1 vanilínový cukor,15 dkg práškového cukru ,1 Palmarín,1 fľaštička rumovej esencie,medovníkové pláty

Domáci krémeš - príprava

    Do 8 decilitrov mlieka dáme 2 žĺtka, 2 vrecká Zlatého klasu, alebo Zlatice, vanilkový cukor,ešte 2 lyžice hladkej múky, pridáme 15 dkg práškového cukru.
    Najpohodlnejšie je zmes zamiešať pomocou ručného mixéra, uvaríme krém.
    Uvarený krém dáme vychladnúť.
    Kým vychladne, spravíme šľahačku.
    Použijeme 2 kelímky sladkej smotany na šľahanie.
    Pred šľahaním naberte na špic noža sódu bikarbónu a vysypte do šľahačky - doporučujem.
    Ušľahajte do tuha.
    V ďalšej nábobe rozmiešajte Palmarín, pridávajte po malých lyžičkách vychladnutý krém.
    Keď to celé vyzerá hotové, nalejte do krému ešte 1 celú fľaštičku rumovej esencie. Ak máte poruke rum, môžeme použiť zo 2 polievkové lyžice a netreba esenciu.
    Medovníkové pláty – štandardne sa predávajú po 4 kusoch.
    Zoberte prvú dvojicu a položte ju na nejaký podklad, ktorý budete môcť vložiť do chladničky.
    Na tieto dva pláty natrite všetok žltý krém.
    Po natretí krému pokračujte druhým poschodím – šľahačkou.
    Potom priklopte druhou dvojicou medovníkových plátov a popritláčajte.
    Hotový dáme do chladničky, najlepšie na 24 hodín.
Top