Hovädzie s fazuľou
Kategória:
500 g hovädzieho mäsa ,
1 cibuľa ,
1 lyžička hladkej múky ,
2 strúčiky cesnaku ,
0,5 lyžičky korenia čili ,
1 lyžička soli ,
mleté čierne korenie ,
100 ml červeného vína ,
1 kocka mäsového bujónu ,
1 konzerva nakrájaných paradajok ,
1 konzerva fazule v slanom náleve ,
olej
Hovädzie s fazuľou - príprava
Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno (cesnak posekáme na menšie kúsky). Umyté osušené mäso pomelieme.
Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, opražíme a posypeme 1 lyžičkou hladkej múky.
Potom pridáme posekaný cesnak, 0,5 lyžičky korenia čili, lyžičku soli a mleté čierne korenie.
Podlejeme červeným vínom a mäsovým bujónom a 15 – 20 minút pod pokrievkou dusíme.
K udusenej zmesi pridáme pokrájané paradajky a precedenú odkvapkanú fazuľu (môžeme pridať aj malú konzervu kukurice). Premiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme a ešte 10 minút dusíme.
Podávame s chlebom alebo dusenou ryžou.
Podobné recepty
Kategória:
500 g hovädzieho mäsa ,
1 cibuľa ,
1 lyžička hladkej múky ,
2 strúčiky cesnaku ,
0,5 lyžičky korenia čili ,
1 lyžička soli ,
mleté čierne korenie ,
100 ml červeného vína ,
1 kocka mäsového bujónu ,
1 konzerva nakrájaných paradajok ,
1 konzerva fazule v slanom náleve ,
olej
Hovädzie s fazuľou - príprava
Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno (cesnak posekáme na menšie kúsky). Umyté osušené mäso pomelieme.
Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, opražíme a posypeme 1 lyžičkou hladkej múky.
Potom pridáme posekaný cesnak, 0,5 lyžičky korenia čili, lyžičku soli a mleté čierne korenie.
Podlejeme červeným vínom a mäsovým bujónom a 15 – 20 minút pod pokrievkou dusíme.
K udusenej zmesi pridáme pokrájané paradajky a precedenú odkvapkanú fazuľu (môžeme pridať aj malú konzervu kukurice). Premiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme a ešte 10 minút dusíme.
Podávame s chlebom alebo dusenou ryžou.
Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, opražíme a posypeme 1 lyžičkou hladkej múky.
Potom pridáme posekaný cesnak, 0,5 lyžičky korenia čili, lyžičku soli a mleté čierne korenie.
Podlejeme červeným vínom a mäsovým bujónom a 15 – 20 minút pod pokrievkou dusíme.
K udusenej zmesi pridáme pokrájané paradajky a precedenú odkvapkanú fazuľu (môžeme pridať aj malú konzervu kukurice). Premiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme a ešte 10 minút dusíme.
Podávame s chlebom alebo dusenou ryžou.