Hovädzie s fazuľou
500 g hovädzieho mäsa , 1 cibuľa , 1 lyžička hladkej múky , 2 strúčiky cesnaku , 0,5 lyžičky korenia čili , 1 lyžička soli , mleté čierne korenie , 100 ml červeného vína , 1 kocka mäsového bujónu , 1 konzerva nakrájaných paradajok , 1 konzerva fazule v slanom náleve , olej

Hovädzie s fazuľou - príprava

    Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno (cesnak posekáme na menšie kúsky). Umyté osušené mäso pomelieme.
    Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, opražíme a posypeme 1 lyžičkou hladkej múky.
    Potom pridáme posekaný cesnak, 0,5 lyžičky korenia čili, lyžičku soli a mleté čierne korenie.
    Podlejeme červeným vínom a mäsovým bujónom a 15 – 20 minút pod pokrievkou dusíme.
    K udusenej zmesi pridáme pokrájané paradajky a precedenú odkvapkanú fazuľu (môžeme pridať aj malú konzervu kukurice). Premiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme a ešte 10 minút dusíme.
    Podávame s chlebom alebo dusenou ryžou.
Top