Hovädzie medailóniky
6 hovädzích zo sviečkovice, 6 plátkov slaniny, 4 lyžice masla , 12 čerešňových paradajok , 2 malé baklažány , 2 cibule pokrájané na kolieska, 100 ml mlieka , 1 šálka hovädzieho vývaru , 1 lyžica kečupu , 50 ml bieleho vína , 6 pečených zemiakov , hladká múka , olej ,mleté čierne korenie , soľ , čerstvé bylinky na ozdobenie

Hovädzie medailóniky - príprava

    V panvici zohrejeme 3 lyžice masla.
    Pridáme paradajky, okoreníme mletým čiernym korením
    a prudko opečieme.
    Baklažány očistíme, pokrájame na plátky, osolíme, opečieme na horúcom oleji a necháme odkvapkať.
    Cibuľové kolieska namočíme do mlieka, obalíme v múke
    a 3 minúty vyprážame v horúcom oleji.
    Necháme odkvapkať, potom okoreníme soľou a čiernym korením.
    Hovädzie medailóniky obalíme slaninou a obviažeme niťou, aby sa nerozpadli.
    Pripravené medailóniky okoreníme, v panvici rozpálime olej a medailóniky opečieme – z každej strany opekáme
    asi 4 – 5 minút.
    Opečené medailóniky vyberieme, osolíme a odložíme do tepla.
    Vypražený tuk zalejeme hovädzím vývarom a lyžicou kečupu. Necháme prevrieť na silnom plameni, až odparíme časť tekutiny.
    Zoberieme z ohňa a primiešame biele víno a 1 lyžicu masla. Na tanier rozložíme paradajky, opečené baklažány, kolieska cibule a polovice pečených zemiakov.
    Navrch poukladáme medailóniky, ktoré polejeme pripravenou šťavou a ozdobíme čerstvými bylinkami
Top