Hovädzie medailóniky
Kategória:
6 hovädzích zo sviečkovice,
6 plátkov slaniny,
4 lyžice masla ,
12 čerešňových paradajok ,
2 malé baklažány ,
2 cibule pokrájané na kolieska,
100 ml mlieka ,
1 šálka hovädzieho vývaru ,
1 lyžica kečupu ,
50 ml bieleho vína ,
6 pečených zemiakov ,
hladká múka ,
olej ,mleté čierne korenie ,
soľ ,
čerstvé bylinky na ozdobenie
Hovädzie medailóniky - príprava
V panvici zohrejeme 3 lyžice masla.
Pridáme paradajky, okoreníme mletým čiernym korením
a prudko opečieme.
Baklažány očistíme, pokrájame na plátky, osolíme, opečieme na horúcom oleji a necháme odkvapkať.
Cibuľové kolieska namočíme do mlieka, obalíme v múke
a 3 minúty vyprážame v horúcom oleji.
Necháme odkvapkať, potom okoreníme soľou a čiernym korením.
Hovädzie medailóniky obalíme slaninou a obviažeme niťou, aby sa nerozpadli.
Pripravené medailóniky okoreníme, v panvici rozpálime olej a medailóniky opečieme – z každej strany opekáme
asi 4 – 5 minút.
Opečené medailóniky vyberieme, osolíme a odložíme do tepla.
Vypražený tuk zalejeme hovädzím vývarom a lyžicou kečupu. Necháme prevrieť na silnom plameni, až odparíme časť tekutiny.
Zoberieme z ohňa a primiešame biele víno a 1 lyžicu masla. Na tanier rozložíme paradajky, opečené baklažány, kolieska cibule a polovice pečených zemiakov.
Navrch poukladáme medailóniky, ktoré polejeme pripravenou šťavou a ozdobíme čerstvými bylinkami
Podobné recepty
Kategória:
6 hovädzích zo sviečkovice,
6 plátkov slaniny,
4 lyžice masla ,
12 čerešňových paradajok ,
2 malé baklažány ,
2 cibule pokrájané na kolieska,
100 ml mlieka ,
1 šálka hovädzieho vývaru ,
1 lyžica kečupu ,
50 ml bieleho vína ,
6 pečených zemiakov ,
hladká múka ,
olej ,mleté čierne korenie ,
soľ ,
čerstvé bylinky na ozdobenie
Hovädzie medailóniky - príprava
V panvici zohrejeme 3 lyžice masla.
Pridáme paradajky, okoreníme mletým čiernym korením
a prudko opečieme.
Baklažány očistíme, pokrájame na plátky, osolíme, opečieme na horúcom oleji a necháme odkvapkať.
Cibuľové kolieska namočíme do mlieka, obalíme v múke
a 3 minúty vyprážame v horúcom oleji.
Necháme odkvapkať, potom okoreníme soľou a čiernym korením.
Hovädzie medailóniky obalíme slaninou a obviažeme niťou, aby sa nerozpadli.
Pripravené medailóniky okoreníme, v panvici rozpálime olej a medailóniky opečieme – z každej strany opekáme
asi 4 – 5 minút.
Opečené medailóniky vyberieme, osolíme a odložíme do tepla.
Vypražený tuk zalejeme hovädzím vývarom a lyžicou kečupu. Necháme prevrieť na silnom plameni, až odparíme časť tekutiny.
Zoberieme z ohňa a primiešame biele víno a 1 lyžicu masla. Na tanier rozložíme paradajky, opečené baklažány, kolieska cibule a polovice pečených zemiakov.
Navrch poukladáme medailóniky, ktoré polejeme pripravenou šťavou a ozdobíme čerstvými bylinkami
Pridáme paradajky, okoreníme mletým čiernym korením
a prudko opečieme.
Baklažány očistíme, pokrájame na plátky, osolíme, opečieme na horúcom oleji a necháme odkvapkať.
Cibuľové kolieska namočíme do mlieka, obalíme v múke
a 3 minúty vyprážame v horúcom oleji.
Necháme odkvapkať, potom okoreníme soľou a čiernym korením.
Hovädzie medailóniky obalíme slaninou a obviažeme niťou, aby sa nerozpadli.
Pripravené medailóniky okoreníme, v panvici rozpálime olej a medailóniky opečieme – z každej strany opekáme
asi 4 – 5 minút.
Opečené medailóniky vyberieme, osolíme a odložíme do tepla.
Vypražený tuk zalejeme hovädzím vývarom a lyžicou kečupu. Necháme prevrieť na silnom plameni, až odparíme časť tekutiny.
Zoberieme z ohňa a primiešame biele víno a 1 lyžicu masla. Na tanier rozložíme paradajky, opečené baklažány, kolieska cibule a polovice pečených zemiakov.
Navrch poukladáme medailóniky, ktoré polejeme pripravenou šťavou a ozdobíme čerstvými bylinkami