Dezertík
2 balíčky dlhých piškót, 1 l ovocnej šťavy môže byť aj zo zaváraného ovocia, 2 balíčky Zlatého klasu, kryštálový cukor na prípadné zahustenie sirupu, kompótový mix 2 konzervy po 700 g, 250 ml šľahačky, granulované kakao, čerstvé ovocie na ozdobenie, Plnka: 500 g tvarohu, 5 lyžíc práškového cukru

Dezertík - príprava

    Kompótový mix prelejeme cez sitko a necháme odkvapkať.
    Zo šťavy pripravíme puding.
    Ak by bolo šťavy menej než liter, obsah dolejeme vodou a zahustíme cukrom podľa potreby.
    Na dno menšieho plechu poukladáme piškóty, na ne navrstvíme kompótové ovocie.
    Dezert zalejeme pripraveným pudingom, odložíme na chladné miesto a necháme stuhnúť.
    Po vychladení dezert potrieme tvarohovou plnkou.
    Nakrájame na úhľadné kocky, ozdobíme šľahačkou, kakaom a čerstvým ovocím.
Top