Dezertík
Kategória:
2 balíčky dlhých piškót,
1 l ovocnej šťavy môže byť aj zo zaváraného ovocia,
2 balíčky Zlatého klasu,
kryštálový cukor na prípadné zahustenie sirupu,
kompótový mix 2 konzervy po 700 g,
250 ml šľahačky,
granulované kakao,
čerstvé ovocie na ozdobenie,
Plnka:
500 g tvarohu,
5 lyžíc práškového cukru
Dezertík - príprava
Kompótový mix prelejeme cez sitko a necháme odkvapkať.
Zo šťavy pripravíme puding.
Ak by bolo šťavy menej než liter, obsah dolejeme vodou a zahustíme cukrom podľa potreby.
Na dno menšieho plechu poukladáme piškóty, na ne navrstvíme kompótové ovocie.
Dezert zalejeme pripraveným pudingom, odložíme na chladné miesto a necháme stuhnúť.
Po vychladení dezert potrieme tvarohovou plnkou.
Nakrájame na úhľadné kocky, ozdobíme šľahačkou, kakaom a čerstvým ovocím.
Kategória:
2 balíčky dlhých piškót,
1 l ovocnej šťavy môže byť aj zo zaváraného ovocia,
2 balíčky Zlatého klasu,
kryštálový cukor na prípadné zahustenie sirupu,
kompótový mix 2 konzervy po 700 g,
250 ml šľahačky,
granulované kakao,
čerstvé ovocie na ozdobenie,
Plnka:
500 g tvarohu,
5 lyžíc práškového cukru
Dezertík - príprava
Kompótový mix prelejeme cez sitko a necháme odkvapkať.
Zo šťavy pripravíme puding.
Ak by bolo šťavy menej než liter, obsah dolejeme vodou a zahustíme cukrom podľa potreby.
Na dno menšieho plechu poukladáme piškóty, na ne navrstvíme kompótové ovocie.
Dezert zalejeme pripraveným pudingom, odložíme na chladné miesto a necháme stuhnúť.
Po vychladení dezert potrieme tvarohovou plnkou.
Nakrájame na úhľadné kocky, ozdobíme šľahačkou, kakaom a čerstvým ovocím.
Zo šťavy pripravíme puding.
Ak by bolo šťavy menej než liter, obsah dolejeme vodou a zahustíme cukrom podľa potreby.
Na dno menšieho plechu poukladáme piškóty, na ne navrstvíme kompótové ovocie.
Dezert zalejeme pripraveným pudingom, odložíme na chladné miesto a necháme stuhnúť.
Po vychladení dezert potrieme tvarohovou plnkou.
Nakrájame na úhľadné kocky, ozdobíme šľahačkou, kakaom a čerstvým ovocím.