Bryndzovníky
½ kg polohrubej múky, kocka kvasníc, 1 vajce, 1 čajová lyžička soli, 250 ml mlieka, 40 g masti, Na plnku potrebujeme 300 g bryndze, 1 dl kyslej smotany, 1 vajce, 150 g slaninky, pažítku

Bryndzovníky - príprava

    Do preosiatej múky pridáme rozmrvené kvasnice, vajce, soľ, vlažné mlieko a rozpustenú masť. Vypracujeme na hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.
    Cesto vyvaľkáme (na hrúbku 1 cm), pohárom povykrajujeme bochníčky.
    Uložíme ich na vymastený plech.
    Bryndzu vymiešame so smotanou, vajíčkom, pažítkou.
    Slaninku nakrájame a opečieme.
    Do stredu každého bochníčka urobíme jamku, do ktorého vložíme bryndzovú plnku so slaninkou.
    Necháme trochu nakysnúť. Pečieme v stredne vyhriatej trúbe do ružova.

Podobné recepty

Top