Hovädzie s fazuľou
450 g hovädzieho zadného mäsa bez kosti, 400 g červenej fazule , 250 ml červeného vína , 3 väčšie cibule , 5 strúčikov cesnaku, 1 malý paradajkový pretlak (alebo olúpané paradajky z konzervy), 2 lyžice oleja , 2 čerstvé červené papriky , 1 lyžička rasce , 1 lyžička majoránu, 1 lyžička posekaných čili papričiek, 1 bujónová kocka, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate , soľ

Hovädzie s fazuľou - príprava

    Fazuľu na noc zalejeme vodou.
    Potom vodu scedíme, nalejeme červené víno a varíme asi
    10 – 15 minút.
    Mäso pokrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji. Pridáme dve pokrájané cibule, prelisovaný cesnak a spolu pražíme.
    K mäsu pridáme pretlak, fazuľu, ochutíme koreninami, premiešame a zalejeme takým množstvom vody, aby bolo všetko zakryté.
    Pred koncom varenia pridáme bujónovú kocku, papriky nakrájané na pásiky a opatrne ochutíme soľou.
    Dusíme domäkka.
    Mäso podávame ozdobené kolieskami cibule a posypané petržlenovou vňaťou.
    Vhodnou prílohou sú hranolčeky.
Top