Hovädzie s fazuľou
Kategória:
450 g hovädzieho zadného mäsa bez kosti,
400 g červenej fazule ,
250 ml červeného vína ,
3 väčšie cibule ,
5 strúčikov cesnaku,
1 malý paradajkový pretlak (alebo olúpané paradajky z konzervy),
2 lyžice oleja ,
2 čerstvé červené papriky ,
1 lyžička rasce ,
1 lyžička majoránu,
1 lyžička posekaných čili papričiek,
1 bujónová kocka,
1 lyžica posekanej petržlenovej vňate ,
soľ
Hovädzie s fazuľou - príprava
Fazuľu na noc zalejeme vodou.
Potom vodu scedíme, nalejeme červené víno a varíme asi
10 – 15 minút.
Mäso pokrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji. Pridáme dve pokrájané cibule, prelisovaný cesnak a spolu pražíme.
K mäsu pridáme pretlak, fazuľu, ochutíme koreninami, premiešame a zalejeme takým množstvom vody, aby bolo všetko zakryté.
Pred koncom varenia pridáme bujónovú kocku, papriky nakrájané na pásiky a opatrne ochutíme soľou.
Dusíme domäkka.
Mäso podávame ozdobené kolieskami cibule a posypané petržlenovou vňaťou.
Vhodnou prílohou sú hranolčeky.
Podobné recepty
Kategória:
450 g hovädzieho zadného mäsa bez kosti,
400 g červenej fazule ,
250 ml červeného vína ,
3 väčšie cibule ,
5 strúčikov cesnaku,
1 malý paradajkový pretlak (alebo olúpané paradajky z konzervy),
2 lyžice oleja ,
2 čerstvé červené papriky ,
1 lyžička rasce ,
1 lyžička majoránu,
1 lyžička posekaných čili papričiek,
1 bujónová kocka,
1 lyžica posekanej petržlenovej vňate ,
soľ
Hovädzie s fazuľou - príprava
Fazuľu na noc zalejeme vodou.
Potom vodu scedíme, nalejeme červené víno a varíme asi
10 – 15 minút.
Mäso pokrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji. Pridáme dve pokrájané cibule, prelisovaný cesnak a spolu pražíme.
K mäsu pridáme pretlak, fazuľu, ochutíme koreninami, premiešame a zalejeme takým množstvom vody, aby bolo všetko zakryté.
Pred koncom varenia pridáme bujónovú kocku, papriky nakrájané na pásiky a opatrne ochutíme soľou.
Dusíme domäkka.
Mäso podávame ozdobené kolieskami cibule a posypané petržlenovou vňaťou.
Vhodnou prílohou sú hranolčeky.
Potom vodu scedíme, nalejeme červené víno a varíme asi
10 – 15 minút.
Mäso pokrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji. Pridáme dve pokrájané cibule, prelisovaný cesnak a spolu pražíme.
K mäsu pridáme pretlak, fazuľu, ochutíme koreninami, premiešame a zalejeme takým množstvom vody, aby bolo všetko zakryté.
Pred koncom varenia pridáme bujónovú kocku, papriky nakrájané na pásiky a opatrne ochutíme soľou.
Dusíme domäkka.
Mäso podávame ozdobené kolieskami cibule a posypané petržlenovou vňaťou.
Vhodnou prílohou sú hranolčeky.