Ischelské tortičky
300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 50 g mandlí, 1 vajce Plnka: 100 g jemného kryštálového cukru, 100 g orechov, 2 žĺtky, 2 lyžice rumu, 100 g masla Poleva: 150 g čokolády na varenie, 60 g stuženého tuku, mandle na zdobenie

Ischelské tortičky - príprava

    Preosiatu múku, maslo, vajce, práškový cukor, kakao a pomleté mandle spracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm a guľatou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté naplníme plnkou. Vrch tortičiek potrieme čokoládou a ozdobíme mandľou.

    Plnka: Žĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou do hustej peny. Odložíme a miešame do vychladnutia. K žĺtkom pridáme vymiešané maslo, pomleté orechy a rum. Mandle sparíme v horúcej vode a ošúpeme.

    Poleva: Čokoládu s tukom roztopíme nad parou.
Top