Syrové slimáčiky k vínu
* 100 g údeného syra, * 1 vajce na potretie, * kvások zo 100 ml (20 g kvasníc, 1 kocka cukru, 80 ml vody), * 250 g margarínu, * 200 g hladkej múky, * 300 g hrubej múky, * 1 čajovú lyžičku soli

Syrové slimáčiky k vínu - príprava

    Z múky, margarínu, pol lyžičky soli, 60 g nastrúhaného syra a z kvásku zamiesime cesto.
    Sformujeme ho do valca a rozrežeme na 6 dielov.
    Každý diel rozvaľkáme na okrúhlu placku a každú rozrežeme na 16 dielov.
    Každý diel od širšieho konca zvinieme a slimáčiky uložíme na suchý plech.
    Potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypeme zvyškom nastrúhaného syra a osolíme zvyškom soli.
    Vo vyhriatej rúre upečieme do zlatohneda.
Top