Sviatočné roštenky
roštenka,soľ, korenie, olej, kompót z broskýň,hermelín, zemiaky, muškátový kvet,kyslá smotana

Sviatočné roštenky - príprava

    Roštenky naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom
    a necháme cez noc rozležať v chladničke.
    Druhý deň na oleji opečieme , preložíme do zapekacej misky alebo na pekáč.
    Pokladieme polovicami kompotovaných broskýň a na ne položíme plátky hermelínu plesňou nahor.
    Prichytíme špáradlom, podlejeme ostatnou šťavou z panvičky a dáme zapiecť do rúry.

    Podávame s zemiakovými hviezdičkami:
    Zemiaky očistíme, nakrájame, uvaríme domäkka.
    Vodu zlejeme, ochutíme soľou, štipkou muškátového kvetu
    a sa zakýsanou smotanou vyšľaháme na kašu.
    Sáčkom na zdobenie torty tvoríme na plechu väčšie hviezdičky, ktoré upečieme dozlatova.
    Podávame sa broskyňovým kompótom.
Top