Sviatočné roštenky
Kategória:
roštenka,soľ, korenie, olej, kompót z broskýň,hermelín,
zemiaky, muškátový kvet,kyslá smotana
Sviatočné roštenky - príprava
Roštenky naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom
a necháme cez noc rozležať v chladničke.
Druhý deň na oleji opečieme , preložíme do zapekacej misky alebo na pekáč.
Pokladieme polovicami kompotovaných broskýň a na ne položíme plátky hermelínu plesňou nahor.
Prichytíme špáradlom, podlejeme ostatnou šťavou z panvičky a dáme zapiecť do rúry.
Podávame s zemiakovými hviezdičkami:
Zemiaky očistíme, nakrájame, uvaríme domäkka.
Vodu zlejeme, ochutíme soľou, štipkou muškátového kvetu
a sa zakýsanou smotanou vyšľaháme na kašu.
Sáčkom na zdobenie torty tvoríme na plechu väčšie hviezdičky, ktoré upečieme dozlatova.
Podávame sa broskyňovým kompótom.
Kategória:
roštenka,soľ, korenie, olej, kompót z broskýň,hermelín,
zemiaky, muškátový kvet,kyslá smotana
Sviatočné roštenky - príprava
Roštenky naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom
a necháme cez noc rozležať v chladničke.
Druhý deň na oleji opečieme , preložíme do zapekacej misky alebo na pekáč.
Pokladieme polovicami kompotovaných broskýň a na ne položíme plátky hermelínu plesňou nahor.
Prichytíme špáradlom, podlejeme ostatnou šťavou z panvičky a dáme zapiecť do rúry.
Podávame s zemiakovými hviezdičkami:
Zemiaky očistíme, nakrájame, uvaríme domäkka.
Vodu zlejeme, ochutíme soľou, štipkou muškátového kvetu
a sa zakýsanou smotanou vyšľaháme na kašu.
Sáčkom na zdobenie torty tvoríme na plechu väčšie hviezdičky, ktoré upečieme dozlatova.
Podávame sa broskyňovým kompótom.
a necháme cez noc rozležať v chladničke.
Druhý deň na oleji opečieme , preložíme do zapekacej misky alebo na pekáč.
Pokladieme polovicami kompotovaných broskýň a na ne položíme plátky hermelínu plesňou nahor.
Prichytíme špáradlom, podlejeme ostatnou šťavou z panvičky a dáme zapiecť do rúry.
Podávame s zemiakovými hviezdičkami:
Zemiaky očistíme, nakrájame, uvaríme domäkka.
Vodu zlejeme, ochutíme soľou, štipkou muškátového kvetu
a sa zakýsanou smotanou vyšľaháme na kašu.
Sáčkom na zdobenie torty tvoríme na plechu väčšie hviezdičky, ktoré upečieme dozlatova.
Podávame sa broskyňovým kompótom.