Trojfarebná bábovka
4 vajcia 400 ml kryštálového cukru 1 šľahačková smotana 600 ml hladkej múky(Špeciál) 1 kypriaci prášok 1 lyžica kakaa 1 lyžica oleja 1 lyžica pomletých orechov maslo na vymastenie formy hrubá múka na vysypanie formy práškový cukor na posypanie

Trojfarebná bábovka - príprava

    Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme tekutú šľahačkovú smotanu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto dobre vymiešame.
    Veľkú bábovkovú formu dobrevymastíme maslom a vysypeme múkou. Približne tretinu cesta nalejeme na dno formy.
    Zvyšok cesta rozdelíme na dve časti, do jednej zapracujeme kakao, ktoré sme rozmiešali s 1 lyžicou oleja, do druhej vmiešame pomleté orechy.
    Do formy najprv nalejeme kakaové cesto a potom orechové, však poradie môže byť ľubovoľné.
    Pečieme vo veľmi mierne vyhriatej rúre, aby bábovka pomaly a rovnomerne narástla.
    Upečenú bábovku vyberiemez formy a posypeme práškovým cukrom.
Top