Najobľúbenejší dezert počas sezóny čerstvého ovocia.
Ingrediencie
Pre 8 Osoba(y)
Suroviny
400 g čerstvých jahôd
400 g kyslej smotany
2 ks vanilínového cukru
1 balík balíček detských piškót
Smotanová torta s jahodami - príprava
Kyslú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom a podľa chuti ešte dosladíme práškovým cukrom. Jahody očistíme a polovicu z nich pokrájame na menšie kúsky.
Dno tortovej formy vyložíme piškótami a postupne na ne navrstvíme polovicu smotanového krému, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému. Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch tortovej formy.
Tortovú formu prekryjeme potravinovou fóliou a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami