Laskonky-koláče
4 bielky, 125 g kryštálového cukru, 100 g práškového cukru, 30 g maizeny, 200 g kokosovej múčky Plnka: 2 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 2 lyžice instantnej kávy, 250 g masla

Laskonky-koláče - príprava

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame kryštálový cukor až do úplného zhustnutia. Preosiatý práškový cukor s maizenou zľahka zapracujeme do snehu, aby v ňom neostali nijaké hrčky. Nakoniec vmiešame kokosovú múčku. Plech na pečenie vyložíme mastným papierom a pomocou formičky na laskonky natierame snehovú hmotu. Sušíme v rúre vyhriatej na 50 °C niekoľko hodín. Medzi dvierka rúry vsunieme varechu, aby medzerou mohla unikať prebytočná para. Upečené laskonky pospájame krémom.

    Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dotuha. Maslo s instantnou kávou vymiešame dopenista a spojíme s vychladnutou vajcovou masou.
Top