Banány v parížskom kréme
Kategória:
300 g čokolády na varenie, 3 dl smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 1 balíček bielej tortovej želatíny, 100 g štvorcových keksov, 4 veľké banány, chlebíčková forma 11x 25 cm
Banány v parížskom kréme - príprava
Deň vopred spolu povaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo.
Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.
Na druhý deň vyšľaháme, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a dôkladne zmiešame.
Chlebíčkovú formu vyložíme mastným papierom.
Na dno formy dáme trochu krému, rovnomerne rozotrieme, rozložíme keksy, potrieme krémom, obložíme pozdĺžne nakrájanými banánmi, znova potrieme krémom a prikryjeme keksami.
Postup ešte raz zopakujeme.
Vrch potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky.
Na druhý deň dezert vyklopíme z formy, papier stiahneme a nakrájame na rovnaké rezy.
Podobné recepty
Kategória:
300 g čokolády na varenie, 3 dl smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 1 balíček bielej tortovej želatíny, 100 g štvorcových keksov, 4 veľké banány, chlebíčková forma 11x 25 cm
Banány v parížskom kréme - príprava
Deň vopred spolu povaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo.
Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.
Na druhý deň vyšľaháme, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a dôkladne zmiešame.
Chlebíčkovú formu vyložíme mastným papierom.
Na dno formy dáme trochu krému, rovnomerne rozotrieme, rozložíme keksy, potrieme krémom, obložíme pozdĺžne nakrájanými banánmi, znova potrieme krémom a prikryjeme keksami.
Postup ešte raz zopakujeme.
Vrch potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky.
Na druhý deň dezert vyklopíme z formy, papier stiahneme a nakrájame na rovnaké rezy.
Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.
Na druhý deň vyšľaháme, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a dôkladne zmiešame.
Chlebíčkovú formu vyložíme mastným papierom.
Na dno formy dáme trochu krému, rovnomerne rozotrieme, rozložíme keksy, potrieme krémom, obložíme pozdĺžne nakrájanými banánmi, znova potrieme krémom a prikryjeme keksami.
Postup ešte raz zopakujeme.
Vrch potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky.
Na druhý deň dezert vyklopíme z formy, papier stiahneme a nakrájame na rovnaké rezy.