Banány v parížskom kréme
300 g čokolády na varenie, 3 dl smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 1 balíček bielej tortovej želatíny, 100 g štvorcových keksov, 4 veľké banány, chlebíčková forma 11x 25 cm

Banány v parížskom kréme - príprava

    Deň vopred spolu povaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo.
    Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.
    Na druhý deň vyšľaháme, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a dôkladne zmiešame.
    Chlebíčkovú formu vyložíme mastným papierom.
    Na dno formy dáme trochu krému, rovnomerne rozotrieme, rozložíme keksy, potrieme krémom, obložíme pozdĺžne nakrájanými banánmi, znova potrieme krémom a prikryjeme keksami.
    Postup ešte raz zopakujeme.
    Vrch potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky.
    Na druhý deň dezert vyklopíme z formy, papier stiahneme a nakrájame na rovnaké rezy.
Top