Bielková roláda s čokoládovým krémom
6 bielkov, 170 g práškového cukru, 60 g rozpusteného masla, 170 g hrubej múky, 1lyžička kypriaceho prášku do pečiva Krém: 0,4 l mlieka, 2 lyžice hrubej múky,2 žĺtky, 80 g čokolády na varenie, 80 g práškového cukru, 150 g masla

Bielková roláda s čokoládovým krémom - príprava

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a vyšľaháme dohladka.
    Potom do snehu striedavo vmiešame po lyžiciach maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom.
    Plech vyložíme mastným papierom, rozotrieme naň cesto, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova.
    Cesto aj s papierom zvinieme do rolády a necháme vychladnúť.
    Z vychladnutej rolády stiahneme papier, potrieme ju krémom, zvinieme, vrch rolády potrieme zvyšným krémom a vidličkou ozdobíme.
    Na niekoľko hodín dáme na chladné miesto.

    Krém: V časti mlieka rozmiešame múku a žĺtky.
    Zvyšné mlieko, rozlámanú čokoládu a cukor varíme za stáleho miešania a keď začne vrieť, prilejeme mlieko rozmiešané
    s múkou a žĺtkami a uvaríme hustú kašu.
    Do ešte teplej kaše pridáme vymiešané maslo a necháme vychladnúť
Top