Tvarohový koláč s hrozienkami
300 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, 20 g droždia, 120 ml mlieka, 1 vajce, 80 g masla, 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor Plnka: 5 vajec, 80 g Zlatého klasu, 100 g masla, 700 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 2 ks vanilínového cukru, 100 ml mlieka, 100 g hrozienok

Tvarohový koláč s hrozienkami - príprava

    Do vlažného mlieka rozdrobíme , droždie a necháme ho napučať.
    Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom.
    V miske zmiešame polohrubú múku, hladkú múku, droždie
    s mliekom, celé vajce a vymiešané maslo s cukrom.
    Cesto rozvaľkáme na vymastený a múkou vysypaný plech.

    Plnka: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom.
    Pridáme tvaroh, celé vajcia, hrozienka a v mlieku rozmiešaný Zlatý klas.
    Plnku dáme na cesto.
    Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 50 – 60 minút.
    Vychladnutý koláč pokrájame na kúsky, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme mandľovými lupienkami opečenými pri nízkej teplote na suchej panvici.
Top