Domáci hamburger
Kategória:
400 g mletého bravčového mäsa, 100 g mletého hovädzieho mäsa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, sójovú omáčku, mletú rascu, mletú sladkú papriku, olej
Domáci hamburger - príprava
V miske zmiešame bravčové a hovädzie mleté mäso.
Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, majorán, mletú sladkú červenú papriku, mletú rascu, dochutíme sójovou omáčkou a dobre premiešame.
Zmes necháme asi hodinu odstáť na chladnom mieste.
Mokrými rukami formujeme guľaté hamburgery. Na jednej strane ich potrieme olejom a položíme na rošt.
Grilujeme asi 8 minút, potom obrátime a grilujeme ďalších 8 –10 minút z druhej stany.
Kategória:
400 g mletého bravčového mäsa, 100 g mletého hovädzieho mäsa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, sójovú omáčku, mletú rascu, mletú sladkú papriku, olej
Domáci hamburger - príprava
V miske zmiešame bravčové a hovädzie mleté mäso.
Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, majorán, mletú sladkú červenú papriku, mletú rascu, dochutíme sójovou omáčkou a dobre premiešame.
Zmes necháme asi hodinu odstáť na chladnom mieste.
Mokrými rukami formujeme guľaté hamburgery. Na jednej strane ich potrieme olejom a položíme na rošt.
Grilujeme asi 8 minút, potom obrátime a grilujeme ďalších 8 –10 minút z druhej stany.
Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, majorán, mletú sladkú červenú papriku, mletú rascu, dochutíme sójovou omáčkou a dobre premiešame.
Zmes necháme asi hodinu odstáť na chladnom mieste.
Mokrými rukami formujeme guľaté hamburgery. Na jednej strane ich potrieme olejom a položíme na rošt.
Grilujeme asi 8 minút, potom obrátime a grilujeme ďalších 8 –10 minút z druhej stany.