Guľôčky z údeného mäsa
Kategória: 
30 dkg vareného údeného mäsa, 2 syry Lunex, 5 dkg masla, 1 KL chrenu, 10 dkg postrúhaného syru, 3 PL posekanej petržlenovej vňate, 4-5 plátkov tvrdého syru hrúbky 4 mm, soľ, čierne korenie, červená paprika, kapia na ozdobu

Guľôčky z údeného mäsa - príprava

    Mäso 2-krát pomelieme a potom vyšľaháme s Lunexom.
    Zmiešame s chrenom a korením.
    Robíme malé guľky ako orechy, ktoré obalíme v strúhanom syre a v petržlenovej vňati.
    Z plátkov syra vykrajujeme kolieska a na ne ukladáme guľky ozdobené kapiou.
    Na syr ich pripichujeme ihlami.

    Sú su veľmi dobré a estetické jednohubky
Top