Jablká na víne a agátovom sirupe s čučoriedkami a jogurtom
Veľmi ľahkýLacný
Príprava
Kategória:
Znamenitý netradičný dezert, ktorý určite každý rád ochutná. Jablká preliate vínovou omáčkou.
Ingrediencie
Pre 4 Porcia(e)
Suroviny
- 3 ks jablká
- 1 ks celá škorica
- 10 ks hrebíček
- 1.5 dcl biele víno
- agátový sirup
- 100 g čučoriedky
- 1 lyžica trstinový cukor
- biely jogurt
Jablká na víne a agátovom sirupe s čučoriedkami a jogurtom - príprava
- Očístíme si jablká odstránime jaderník a rozkrojíme na menšie časti - mesiačiky.
Do menšieho hrnca dáme agátový sirup (môžeme dať aj javorový alebo med) rozohrejeme a zalejeme asi 1,5 dcl vína. Pridáme celú škoricu a zopár klinčekov. Vložíme jablko a varíme do mäkka. Keď máme jablko spravené vyberieme, pridáme lyžičku masla a šťavu zredukujeme.
Medzitým si v druhom hrnci pripravíme čučoriedky a to tak, že nasypeme potrebné množstvo (cca 100 g) čerstvých alebo zmrazených čučoriedok do hrnca a zasypeme asi 1 lyžicou trstinového cukru. Pripravujeme ich dovtedy, kým nám nepopraskajú a následne sa vytvorí jemná šťava.
Servírujeme horúce, na spodok položíme jabľčka, na ne čučoriedky, prelejeme to vzniknutou redukovanou omáčkou z vína, škorice a hrebíčkov. Na čučoriedky nakoniec dáme za lyžičku bieleho jogurtu a ak máme tak čerstvú mätu.
Podobné recepty
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Kategória:
Znamenitý netradičný dezert, ktorý určite každý rád ochutná. Jablká preliate vínovou omáčkou.
Ingrediencie
Pre 4 Porcia(e)
Suroviny
- 3 ks jablká
- 1 ks celá škorica
- 10 ks hrebíček
- 1.5 dcl biele víno
- agátový sirup
- 100 g čučoriedky
- 1 lyžica trstinový cukor
- biely jogurt
Jablká na víne a agátovom sirupe s čučoriedkami a jogurtom - príprava
- Očístíme si jablká odstránime jaderník a rozkrojíme na menšie časti - mesiačiky.
Do menšieho hrnca dáme agátový sirup (môžeme dať aj javorový alebo med) rozohrejeme a zalejeme asi 1,5 dcl vína. Pridáme celú škoricu a zopár klinčekov. Vložíme jablko a varíme do mäkka. Keď máme jablko spravené vyberieme, pridáme lyžičku masla a šťavu zredukujeme.
Medzitým si v druhom hrnci pripravíme čučoriedky a to tak, že nasypeme potrebné množstvo (cca 100 g) čerstvých alebo zmrazených čučoriedok do hrnca a zasypeme asi 1 lyžicou trstinového cukru. Pripravujeme ich dovtedy, kým nám nepopraskajú a následne sa vytvorí jemná šťava.
Servírujeme horúce, na spodok položíme jabľčka, na ne čučoriedky, prelejeme to vzniknutou redukovanou omáčkou z vína, škorice a hrebíčkov. Na čučoriedky nakoniec dáme za lyžičku bieleho jogurtu a ak máme tak čerstvú mätu.