Pohánkové palacinky
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Kategória: 

Pohánka vďaka svojim nutričným hodnotám je prospešná pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom a s kardiovaskulárnymi ochoreniami. 

 

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Potrebujeme:

  • 200 ml „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
  • 400 ml vody
  • 1 lyžica solamylu
  • kečup jemný
  • 250 g špenátu
  • 1 ks cibuľa
  • balkánsky syr
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie

Pohánkové palacinky - príprava

  1. Pohánku namočíme aspoň na hodinu do vody a zmes rozmixujeme na palacinkové cesto. Ak je príliš husté, pridáme vodu. Aby sa palacinky netrhali, môžeme pridať jednu lyžicu solamylu. Na nepriľnavej panvici smažíme palacinky na troche olivového oleja.
  2. V menšom hrnci zohrejeme olej a opečieme prelisovaný cesnak a nakrájanú cibuľu. Pridáme posekaný špenát a povaríme päť minút. Odstavíme z ohňa, necháme trochu vyhladnúť a v sitku zo špenátu vytlačíme čo najviac prebytočnej vody.
  3. Hotový špenát dochutíme soľou a korením, zmiešame s nakrájaným alebo rozmrveným balkánskym syrom.
  4. Palacinky môžeme syrom aj posypať, prípadne dochutiť kečupom.
Top