Pikantné bravčové soté so zemiakovými plackami
Ľahký
Celkom lacný
Príprava
Varenie

Tento jednoduchý recept je u nás veľmi obľúbený a robievame ho veľmi často.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 600 g bravčového stehna
  • 1 ks stredne veľká cibuľa
  • 1 ks lečo
  • 1 ks paradajkového pretlaku
  • 1 ks cesnak
  • čierne mleté korenie
  • 1 čl mletej papriky
  • podľa chuti chilli

Zemiakové placky

  • 8 ks zemiakov
  • 500 g hladká múka
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks strúčik cesnaku
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • majorán

Pikantné bravčové soté so zemiakovými plackami - príprava

  1. Na rozohriatom oleji restujeme na drobno pokrájanú cibuľku. Pridáme dobre umyté a na kocky pokrájané mäso a sem tam premiešame. Keď mäso pustí šťavu pridáme mletú papriku, chilli podľa chuti, soľ, korenie, cesnak a ešte chvíľku podusíme.
  2. Pridáme lečo a podusíme do mäkka. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak.
  3. Na zemiakové placky postrúhame zemiaky pridáme vajcia, múku a koreniny, prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame a opražíme z oboch strán.
  4. Nakoniec môžeme posýpať nastrúhaným syrom.
Top